Sloboda narodu

Festival #SlobodaNarodu ponovo u Sarajevu

Čuvari vatre slobode vraćaju se u Sarajevo, na novom Festivalu #SlobodaNarodu koji se organizuje po drugi put, 10. i 11. juna u Domu mladih, Skenderija. Festival počinje svečanim otvaranjem i dodjelom Nagrade za životni doprinos  10.6. u dvorani Doma mladih, u 12 sati.

Posjetioce očekuju zanimljive panel diskusije sa aktuelnim, vrućim temema i učesnicima/ama, izložbe, predavanja, predstave, javne tribine. Festival će okupiti najpoznatije ljude iz čitavog regiona koji se bore za slobodu govora i medijske slobode, kao što su Goran Milić, Jelena Obućina, Krešimir Mišak, Dino Mustafić, Sergej Trifunović, Nerzuk Ćurak, Vildana Selimbegović, Slavko Kukić i mnogi drugi.

Festivalski dani slave slobodu misli, slobodu izražavanja i promovišu borbu za sva prava na slobodan život.

Teme o kojima će se govoriti su “Odnos Srbije i Hrvatske prema BiH”, “Teorije zavjere i kako živjeti sa njima”, “Kako odbraniti prirodu?”, “Kako pospremiti nered na Balkanu?” i mnoge druge…

“Svjedočimo svakodnenoj potrebi da se sloboda u BiH osvaja i da se za nju bori. Sloboda mišljenja, sloboda govora i kritičko promišljanje ne smiju da ovise o dobroj volji političara i vlasti – bilo koje vrste ili oblika moći, već to mora da predstavlja standard u svakom pristojnom i demokratskom društvu” poručuju organizatori.

PROGRAM

 

O projektu i festivalu ”Sloboda narodu”

Festival #SlobodaNarodu simbolizuje slobodni javni prostor, u kom čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da govore i da ih se čuje. Festival afirmiše ljude koji misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Sadržaj Festivala čine panel diskusije, predavanja, radionice, predstave, izložbe i promocije pisane riječi. Cilj je da doprinese jačanju demokratije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora i izražavanja. Festival se organizuje u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Projekat je podržan od EU, USAID-a, CCI, INSPIRE, OSCE, Heinrich Böll fondacije.

Napomena medijima – akreditivanje za praćenje Festivala ili pojedinih predavanja I panela je obavezno. Predstavnike/ce medija molimo da se blagovremeno akredituju na mejl office@proeduca.net  i svoje interesovanje za intrevjue iskažu blagovremeno.

Dodatne izjave možete uzeti od Rubine Čengić- mejl: cengicrubina@gmail.com ; telefon: 061 337 019

Sloboda Narodu

Add comment

Pratite nas

Možete nas naći i kontaktirati i na sljedećim lokacijama