Sloboda narodu

Podcast #SlobodaNarodu – Amar Taso (Spas u zadnji čas- Spasimo Dobrinju)

U vodozaštitnoj zoni iz koje se vodom snadbijeva cijeli grad Sarajevo, grade se Hifa oil benzinska pumpa, skladište kerozina i hotel. Investitoru je urbanističku saglasnost i građevinsku dozvolu izdala Opština Novi Grad (potpisao je načelnik Semir Efendić) koja nije nadležna za ovu oblast.

Građani su ugroženi od zagađenja vazduha, zagađenja podzemnih voda, mogućnosti da Sarajevo ostane bez pitke vode, zastrašujući podaci govore da u blizini benzinske pumpe se povećava broj oboljele djece od leukemije 4 puta, opasnost dolazi i od mogućih eksplozija…

O ovim temama i problemima smo pričali u novoj epizodi, a gost je bio Amar Taso, predstavnik neformalne grupe građana “Spas u zadnji čas- spasimo Dobrinju”.

Serijal emisija se radi u okviru projekta #SlobodaNarodu uz finansijsku podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), i predstavlja dio šireg projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije”. Sadržaj emisije Podkast #SlobodaNarodu je isključiva odgovornost Centra za edukaciju Pro Educa i ne mora nužno odražavati stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Sloboda Narodu

Add comment

Pratite nas

Možete nas naći i kontaktirati i na sljedećim lokacijama