Sloboda narodu

Saša Leskovac

Saša Leskovac (Brčko, 1966). Karijeru je počeo u drugoj polovini osamdesetih kao novinar i urednik u omladinskoj štampi. Posjeduje preko 20 godina profesionalnog iskustva kao savjetnik, konsultant, ključni ekspert i rukovodilac, uključujući i funkcije prvog bh. koordinatora za reformu javne uprave (2003-2004) i direktora opštinskih intervencija USAID-Sida Projekta upravne odgovornosti GAP (2004 – 2012) a od 2015. godine radi kao državni službenik – stručni savjetnik u Agenciji za ravnopravnost polova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Bavi se i publicistikom i do sada je objavio knjige „Klupa u parku – 60 godina zabavne i rock muzike u Brčkom“ i „Omer Ibrahimagić – Monografija“. Suprug Sekin, tata Samirov, u slobodno vrijeme čita, svira u sarajevskom klupskom rock-bandu „Still Crazy“ i izvodi pujdu Boba u šetnju.

Diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek politologija 1990. godine, magistrirao 1999. godine na odsjeku za međunarodnu razvojnu politiku Univerziteta Duke u SAD, a 2008. je na Univerzitetu u Sarajevu doktorirao političke nauke. U periodu od 2009 – 2015 kao docent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu gdje predavao predmete iz naučne oblasti javne uprave i upravnih sistema. Objavio je 12 naučnih radova i knjigu «Tranzicija i reforma javne uprave» (Sarajevo, 2010).

 

Sloboda Narodu

Add comment

Pratite nas

Možete nas naći i kontaktirati i na sljedećim lokacijama